Ner i mörkret

G. R. HALLIDAY föddes i Edinburgh men är i dag bosatt på landsbygden i Inverness på det skotska höglandet. Under kärret är tredje boken i den hyllade serien om kriminalkommissarie Monica Kennedy, efter Ut ur skuggorna och Ner i mörkret. Ett måste för alla som gillar Ann Cleeves och Val McDermid.

Titel: 
Ner i mörkret (Monica Kennedy #2)
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
Dark Waters
Författarporträtt: 
Chris Stuart
Omslagsdesign: 
Ramus Pettersson
Omslagsbild: 
Eberhard Grossgasteiger / Unsplash.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2021-12-30
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-8023-033-9 [inb]
978-91-8023-034-6 [e-bok]

G.R. Halliday • Ner i mörkret

En skotsk företagsledare hittas mördad och bestialiskt stympad i en flod på det skotska höglandet. Kort därefter hittar man ytterligare ett mordoffer stympat på samma sätt, denna gång en smågangster. Vad kan det finnas för koppling mellan dessa i alla avseenden olika män?

Kriminalkommissarie Monica Kennedy tilldelas fallet. Utredningen leder bakåt i tiden – till en svår olyckshändelse på 1950-talet, i tunnlarna under ett kraftverksbygge i den avsides belägna dalgången Glen Turrit.

Det visar sig snart att de två männen inte är ensamma om att råka illa ut i trakten. En kvinna i bil väljer en privat väg för att ostört kunna köra så fort hon vill. Det skulle hon inte ha gjort. En ung man försvinner under en campingtur.

Monica Kennedys utredning fortsätter att kretsa kring de mörka tunnlarna – och hon börjar ana en ondska så skrämmande att tanken skyggar.

I svensk översättning av Gabriel Setterborg.

»Mörk, ruggig & spännande!« Monica Lindgren, Go’kväll, SVT

»Jag läste den hickande av fasa. Det är knappt att man törs släcka sin läslampa.« Utsedd till en av årets bästa deckare 2022 av Lotta Olsson i DN

»Man får nästan utfärda en liten varning för denna deckare som är mer av en gastkramande thriller. Man läser med många lampor tända.« Maria Näslund, GP

»Vibbar av Ann Cleeves och Peter May – mycket miljö och intressanta karaktärer.« Per Åhlin, Nerikes Allehanda

»En bok att få kalla kårar av.« Charlotte Lilja, BTJ

»Välskriven, personlig och bra polisroman. Mörker är ett nyckelord för G. R. Halliday.« Bengt Eriksson, Deckarlogg