Ner i mörkret

G. R. HALLIDAY föddes i Edinburgh men är i dag bosatt på landsbygden i Inverness på det skotska höglandet. Ner i mörkret är hans andra deckare efter den hyllade debuten Ut ur skuggorna, och den andra boken i serien om Monica Kennedy. Ett måste för alla som gillar Ann Cleeves och Val McDermid.

Titel: 
Ner i mörkret (Monica Kennedy #2)
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
Dark Waters
Författarporträtt: 
Chris Stuart
Omslagsdesign: 
Ramus Pettersson
Omslagsbild: 
Eberhard Grossgasteiger / Unsplash.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2021-12-30
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-8023-033-9 [inb]
978-91-8023-034-6 [e-bok]

G.R. Halliday • Ner i mörkret

En skotsk företagsledare hittas mördad och bestialiskt stympad i en flod på det skotska höglandet. Kort därefter hittar man ytterligare ett mordoffer stympat på samma sätt, denna gång en smågangster. Vad kan det finnas för koppling mellan dessa i alla avseenden olika män?

Kriminalkommissarie Monica Kennedy tilldelas fallet. Utredningen leder bakåt i tiden – till en svår olyckshändelse på 1950-talet, i tunnlarna under ett kraftverksbygge i den avsides belägna dalgången Glen Turrit.

Det visar sig snart att de två männen inte är ensamma om att råka illa ut i trakten. En kvinna i bil väljer en privat väg för att ostört kunna köra så fort hon vill. Det skulle hon inte ha gjort. En ung man försvinner under en campingtur.

Monica Kennedys utredning fortsätter att kretsa kring de mörka tunnlarna – och hon börjar ana en ondska så skrämmande att tanken skyggar.

»Mörk och otäck – på bästa tänkbara sätt.« Yrsa Sigurðardóttir

»En av årets bästa deckare.« Lotta Olsson, DN, om Ut ur skuggorna