WILL SCHWALBE är en amerikansk journalist och författare, som bland annat har skrivit för The New York Times och varit chefredaktör på bokförlaget Hyperion. Will Schwalbe är bosatt i New York.

Will Schwalbe på Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Bokklubben vid livets slut
Översättning: 
Charlotte Hjukström
Originaltitel: 
The End of Your Life Book Club
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Biografier & Memoarer, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2013-05-30
Antal sidor: 
320
Format: 
Inbunden
ISBN: 
978-91-7499-245-8 [inb]
978-91-7499-307-3 [e-bok]

Will Schwalbe • Bokklubben vid livets slut

»Vad läser du?« Det är frågan som Will Schwalbe ställer till sin mamma, Mary Anne, när de sitter tillsammans i väntrummet på cancermottagningen.

Bokklubben vid livets slut är den sanna historien om en man och hans mamma, som startar en »bokklubb« som för dem närmare varandra i slutet av hennes liv. Under två år för Will och Mary Anne samtal som är på samma gång vittgående och djupt personliga, drivna av en gemensam passion för läsning. Läslistan hoppar mellan klassiker och populära böcker, lyrik och deckare, det fantastiska och det andliga. Will och Mary Anne delar sina förhoppningar och sin oro med varandra och återupptäcker sina liv genom sina favoritböcker.

Bokklubben vid livets slut är en rörande berättelse om förlust och samtidigt en glädjefylld och ofta humoristisk hyllning till livet.

»En sann meditation över vad böcker kan åstadkomma.« | Edmund de Waal, författare till Haren med bärnstensögon

»En underbar bok om underbara böcker och mammor och söner och det bestående bandet dem emellan. Liksom böckerna den hyllar kommer den här berättelsen att dröja sig kvar inom dig långt efter sista sidan.« | Mitch Albom, författare till Tisdagarna med Morrie

»I en innerlig hyllning till sin mamma illustrerar Schwalbe det skrivna ordets makt att vidga vår kunskap om oss själva och andra.« | Kirkus Reviews