Jack Caffery 1 & 2

MO HAYDER [född 1962] är en brittisk kriminalförfattare vars serie om Jack Caffery har sålt i över 2 miljoner exemplar världen över. Mo Hayder har bland annat vunnit de prestigefyllda Edgar Allan Poe- och Barry-priserna, samt The Dagger in the Library för sitt samlade författarskap. Priset delas ut till »den levande kriminalförfattare som skänkt mest nöje till sina läsare« av Crime Writers’ Association. Mo Hayder bor i Bath i England.

Mo Hayders hemsida

Titel: 
Jack Caffery 1 & 2
Översättning: 
Peter Lindforss (Fågelmannen) & Anders Bellis (Behandlingen)
Originaltitel: 
Birdman & The Treatment
Författarporträtt: 
Isolde Ohlbaum
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Omslagsbild: 
Natasza Fiedotjew / Trevillion Images
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-06-10
Antal sidor: 
832
ISBN: 
978-91-8023-067-4 [poc]

Mo Hayder • Jack Caffery 1 & 2

En ung och ambitiös kriminalkommissarie som Jack Caffery får inte låta sig chockeras. Men en morgon kallas han till en öde utkant av sydöstra London, där fem svårt sargade kvinnokroppar påträffats, alla märkta med samma fruktansvärda signatur: en liten fågel insydd i bröstet. Och det är bara en tidsfråga innan den nekrofila seriemördaren slår till igen.

En man och hans hustru hittas inspärrade i sitt eget hem på en stillsam bostadsgata i södra London. De är gravt uttorkade, och de har blivit fastbundna och brutalt misshandlade. Mannen är nära döden. Och det ska bli ännu värre: deras åttaårige son saknas. När Jack Caffery kallas in för att utreda visar det sig vara omöjligt för honom att förhålla sig kyligt och objektivt till brottet - likheterna med händelser ur hans eget förflutna är alltför stora.

Fågelmannen och Behandlingen är de två första delarna i Mo Hayders hyllade serie om kriminalkommissarie Jack Caffery, här samlade i en volym.

»Skrämmer vettet ur en!« | Lotta Olsson, DN 

»Mo Hayder är en lysande deckarförfattare.« | Gunilla Wedding, Skånska dagbladet

»Mo Hayder är den blodigaste thrillerförfattaren på den här sidan Atlanten.« | The Mirror

»Behandlingen är en av de otäckaste böcker jag någonsin läst.« | The Guardian

»Fågelmannen kommer att skrämma livet ur dig.« | Elle