Skärseld

LEIGH BARDUGO [f. 1975] är en amerikansk författare. Hon fick sitt genombrott med Grisha-trilogin som har sålt i över fem miljoner exemplar världen över. Skärseld är andra boken i Leigh Bardugos serie om Alex Stern, efter Det nionde sällskapet.

Leigh Bardugo

Titel: 
Skärseld (Det nionde sällskapet #2)
Översättning: 
Ylva Stålmarck
Originaltitel: 
Hell Bent
Författarporträtt: 
Taili Song Roth
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2023-08-23
Antal sidor: 
496
ISBN: 
978-91-8063-689-6 [inb]
978-91-8063-690-2 [e-bok]

Leigh Bardugo • Skärseld

Galaxy »Alex« Stern har en plan: Hon ska lokalisera ingången till underjorden och ta med sig Darlingtons själ från helvetet. Problemet är bara att de som gör den resan sällan återvänder. Men Alex tänker inte vika sig. Hon ska få ut Darlington ur skärselden, kosta vad det kosta vill.

Eftersom den sortens räddningsaktion är förbjuden inom Lethe, det hemliga sällskap hon är medlem i på Yale-universitetet, kan Alex och hennes vän Dawn inte kalla in övriga medlemmar. I stället samlar de ihop en grupp tvivelaktiga allierade. Tillsammans måste de nu navigera genom en labyrint av bisarra artefakter och mystiska texter för att avslöja de mörkaste och mest minutiöst övervakade hemligheterna inom Yales hemliga sällskap.

När fakultetsmedlemmar börjar hittas döda förstår Alex att det inte rör sig om olyckor. Något ondskefullt är satt i rullning i New Haven, och om hon ska ha någon chans att överleva måste Alex ta itu med både demoner i sitt förflutna och med det mörker som är inbyggt i universitetets själva grundstomme.

I översättning av Ylva Stålmarck.