Gravkamrarna i Atuan

URSULA K. LE GUIN [1929–2018] var en amerikansk författare, vars nyskapande idéer gjorde henne till en frontfigur inom fantasy och science fiction och tänjde på gränserna för vad genrerna kunde uppnå. Övärlden-cykeln tillhör vid sidan av Mörkrets vänstra hand hennes mest kända verk, en romanserie och ett världsbygge som med tiden uppnått en status på nivå med J. R. R. Tolkiens Sagan om ringen.

Titel: 
Gravkamrarna i Atuan [Övärlden-cyklen #2]
Översättning: 
Sven Christer Swahn
Originaltitel: 
The Tombs of Atuan
Författarporträtt: 
Marian Wood Kolisch
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-08-02
Antal sidor: 
160
ISBN: 
978-91-8094-478-6 [inb]
978-91-8094-479-3 [e-bok]

Ursula K. Le Guin • Gravkamrarna i Atuan

Tenar är bara fem år gammal när hon får veta att hon är inkarnationen av en prästinna. Hon förs till templet vid gravkamrarna i Atuan och tvingas lämna allt bakom sig: familj, ägodelar, till och med sitt namn. Nu är hon Arha, den uppätna. Hennes livsuppgift är att tjäna De Namnlösa och vakta de skatter som finns i labyrinten under gravarna. Arha fullföljer omsorgsfullt sina plikter - till den dag då Ged, en trollkarl från Övärlden, kommer dit på jakt efter en del av skatten.

Ursula K. Le Guins Övärlden-romaner tillhör fantasylitteraturens allra mest hyllade romaner, har vunnit priser som National Book Award och Nebula Award, och har älskats av miljontals läsare världen över. Gravkamrarna i Atuan, den andra boken i romancykeln, listas av Time Magazine som en av de 100 bästa fantasyböckerna genom tiderna. I svensk översättning av Sven Christer Swahn.