The Queen's Gambit

WALTER TEVIS [1928–1984] var en amerikansk författare. Flera av hans romaner har blivit storfilmer – The HustlerThe Color of Money och The Man Who Fell to Earth – och 2020 adapterades hans The Queen's Gambit [1983] av Netflix till en serie som blivit en världssuccé.Titel: 
The Queen's Gambit
Översättning: 
Nille Lindgren
Originaltitel: 
The Queen's Gambit
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-12-03
Antal sidor: 
336
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7893-991-6 [inb]
978-91-7893-992-3 [e-bok]

Walter Tevis • The Queen's Gambit

När Beth Harmon i mitten av 1950-talet tvingas flytta till ett barnhem i Kentucky upptäcker hon snabbt två sätt att undfly sin omgivning: Att spela schack, och att ta de små grönvita piller som hon och de andra barnen får varje dag för att de ska hålla sig lugna.

Det blir snart uppenbart att Beth är ett underbarn med en exceptionell talang. Om hon lyckas klättra i schackvärlden kan hon få en chans att skapa sig ett nytt liv. Samtidigt tvingas hon hela tiden kämpa både med ett intensivt missbruk och mot en mansdominerad verklighet. För Beth är det betydligt mer än bara vinst och förlust vid schackbrädet som står på spel.

Boken The Queen’s Gambit har hyllats av kritikerna och gör nu världssuccé som TV-serie på Netflix. I svensk översättning av Nille Lindgren.

»Lysande.« | Time Out

»Ren underhållning. Det här är en bok jag läser om gång på gång.« | Michael Ondaatje, författare till Den engelske patienten

»Börja inte läsa om du vill sova i natt.« | The Scotsman

»Trollbindande.« | Newsweek