Allt som är farligt

STACY WILLINGHAM är en amerikansk författare bosatt i Charleston, South Carolina. Hennes thrillerdebut En gnista i mörkret gick rakt in på bestsellerlistorna i både New York Times och USA Today, gavs ut i fler än 30 länder och en TV-adaption för HBO Max är under utveckling. Allt som är farligt är hennes andra, hett efterlängtade kriminalroman.

Willinghams hemsida

Titel: 
Allt som är farligt
Översättning: 
Svante Skoglund
Originaltitel: 
All the Dangerous Things
Författarporträtt: 
Mary Hannah Harte
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt, Thriller
Utgivningsdag: 
2024-08-20
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-8094-500-4 [inb]
978-91-8094-501-1 [e-bok]

Stacy Willingham • Allt som är farligt

För ett år sedan förändrades Isabelle Drakes liv för alltid. Det var då hennes son Mason – 18 månader gammal – togs från sin spjälsäng mitt i natten, medan hon och hennes make sov i rummet bredvid. I avsaknad av bevis och få ledtrådar för polisen att gå på blev det snart till ett kallt fall.

Men Isabelle kommer inte att få någon vila, bokstavligen, förrän hon har fått tillbaka Mason. Förutom någon kortare tupplur, eller de kortare blackouter där hon tillfälligt tappar greppet om tiden, har hon knappt sovit det senaste året.

I en desperat förhoppning om att få fram något nytt vittne eller någon begravd ledtråd går hon med på att intervjuas av en true-crime-pod. Men mannens närgångna frågor om Isabelles förflutna gör henne nervös. De envisa frågorna, i kombination med hennes grava sömnproblem, öppnar en dammlucka för obekväma minnen från hennes barndom.

Isabelle börjar ifrågasätta inte bara sina minnen från natten då Mason försvann, utan också vem hon kan lita på – inklusive sig själv . Men oavsett vart det leder tänker hon inte ge upp förrän hon grävt fram sanningen.

I översättning av Svante Skoglund.