En gnista i mörkret

STACY WILLINGHAM är en amerikansk författare bosatt i Charleston, South Carolina. Hennes thrillerdebut En gnista i mörkret gick rakt in på bestsellerlistorna i både New York Times och USA Today, gavs ut i fler än 30 länder och en TV-adaption för HBO Max är under utveckling. Allt som är farligt är hennes andra, hett efterlängtade kriminalroman.

Willinghams hemsida

Titel: 
En gnista i mörkret
Översättning: 
Svante Skoglund
Originaltitel: 
A Flicker in the Dark
Författarporträtt: 
Mary Hannah Harte
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2024-03-12
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-8094-141-9 [poc]
978-91-8063-206-5 [e-bok]

Stacy Willingham • En gnista i mörkret

Chloe Davis är dotter till en seriemördare som dömdes och fängslades när hon var tolv. Offrens kroppar påträffades aldrig och de döda flickorna antas vara gömda någonstans i Louisianas våtmarker. Fallet blev ökänt och familjen slogs i spillror.

Pappans brott hemsöker henne fortfarande, men Chloe har lyckats bygga upp ett nytt liv. Hon är numera en respekterad psykolog verksam i Baton Rouge, och hon har en kärleksfull pojkvän. Men hon har inte lyckats slå sig fri – ibland blir hon paranoid och tror att det förflutna ska komma ikapp henne.

När en ung flicka – som också är en av hennes egna patienter – försvinner, blir Chloes värsta mardröm verklighet. En gnista är allt som behövs för att allt i tillvaron ska förvandlas till aska och mörker. Efter så många år trodde hon inte att fler mord skulle begås, men hon hade fel.

I översättning av Svante Skoglund.

»En riktigt ruskig amerikansk sydstatsthriller.« Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»Letar du efter en snabbläst, välkomponerad thriller, då har du hittat rätt.« Malin Persson Giolito, Vi Läser

»Amerikanskan Stacy Willingham skriver nervigt och ettrigt. Det är lätt att förstå att debutthrillern En gnista i mörkret blev en omedelbar succé.« Bengt Eriksson, Borås Tidning

»En psykologisk thriller med lika många opålitliga röster som hisnande vändningar.« Maria Näslund, Göteborgs-Posten

»En skickligt skriven thriller som i sin form påminner om mästaren Gillian Flynn.« Betyg: 4 av 5 – Jenny Kvick-Sandberg, BTJ