Gwen och Art är inte kära

LEX CROUCHER är en brittisk författare av historiska romantiska komedier som gör sin ungdomsdebut med Gwen och Art är inte kära: en bok som beskrivits som en queer, medeltida rom-com för unga vuxna.

Titel: 
Gwen och Art är inte kära
Översättning: 
Emilia Fjeld
Originaltitel: 
Gwen and Art Are Not in Love
Författarporträtt: 
Hannah Croucher
Omslagsdesign: 
Natalie Shaw
Omslagsbild: 
© Olga Grlic
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2024-06-17
Antal sidor: 
352
ISBN: 
978-91-8094-094-8 [inb]
978-91-8094-095-5 [e-bok]

Lex Croucher • Gwen och Art är inte kära

Flera hundra år har gått sedan kung Artur regerade. Hans ättling Arthur – en framtida lord och allmän vivör och livsnjutare – har sedan födseln varit trolovad med Gwendoline, den kvicktänkta och eldiga prinsessan av England. Det enda Arthur och Gwendoline är överens om är att de avskyr varandra.

Under upptakten till bröllopet tvingas de tillbringa en sommar tillsammans på slottet Camelot. Inom tjugofyra timmar har Gwen kommit på Arthur med att kyssa en kille och Arthur har i Gwens dagbok läst om hennes förälskelse i kungarikets enda kvinnliga riddare, Bridget Leclair.

Gwen och Art inser att de nog har bättre chanser som allierade än fiender, och ingår en motvillig pakt för att täcka upp för varandra.

I översättning av Emilia Fjeld.

»Genuint rolig. Gwen och Art är kanske inte kära i varandra, men jag föll för dem båda.« Rainbow Rowell, författaren bakom Eleanor & Park och Fangirl

»En fullkomlig njutning. Gwen och Art gav mig samma kick som när jag för första gången såg A Knight’s Tale. En ny rom-com-favorit.« Casey McQuiston

»Lex Croucher leker på ett lysande sätt med Arturlegenden.« Entertainment Weekly