Den inofficiella Harry Potter-kokboken

DINAH BUCHOLZ är en amerikansk författare och Harry Potter-fantast. Hon började baka redan på sin nioårsdag, efter att ha fått en leksaksmixer i födelsedagspresent. Hon är i dag bosatt i Philadelphia tillsammans med sin man och fyra barn.

Hemsida

Läs ett smakprov...
Titel: 
Den inofficiella Harry Potter-kokboken
För/efterord: 
George Beahm
Översättning: 
Per Hasselqvist
Originaltitel: 
The Unofficial Harry Potter Cookbook
Författarporträtt: 
Naomi Burton
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Mat & Dryck, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2018-11-03
Antal sidor: 
240
Format: 
175 x 230 mm
ISBN: 
978-91-7781-439-9 [inb]
978-91-7781-440-5 [e-bok]

Dinah Bucholz • Den inofficiella Harry Potter-kokboken

I Stora salen dyker maten magiskt upp på serveringsfaten i överflöd. Husalferna i köket lagar läckerheter som får det att vattnas i munnen hos såväl häxor och trollkarlar som hos mugglare. Dessa recept passar utmärkt för högtidliga tillfällen! 

 

Försvinnande God Meny från Stora Salen 

♦Förrätt♦

Vol-au-vents med tomat & fetaostfyllning ~ lagat efter mrs Weasleys recept till Bill och Fleurs bröllop. Ett recept för den som vill imponera! 

♦Huvudrätt♦

Gulasch & smördegsinbakad korv ~ laga den ungerska rätten som Harry äter på julbalen tillsammans med en brittisk klassiker: sausage rolls.  

♦Efterrätt♦

Pumpapaj ~ pumpa är en vanligt förekommande ingrediens i trollkarlsvärlden. Under Harrys första halloween på Hogwarts  vaknar han till »doften av bakad pumpa«Har du drömt om en middag à la Hogwarts? Nu har du chansen! Med över 150 enkla recept och matnyttiga tips är det lätt att laga magiska, underbara måltider hämtade direkt från Harry Potters värld. Med en skvätt magi och lite kreativitet trollar du fram alla de förrätter, efterrätter, tilltugg och drinkar som förvandlar en vanlig måltid för mugglare till kulinariska mästerverk som skulle göra till och med mrs Weasley stolt! En New York Times Bestseller!