Erik Niva Liven längs linjen

ERIK NIVA [f. 1978] är en svensk sportjournalist på Sportbladet och Viasat Fotboll. Niva har tilldelats Svenska Fans stora läsarpris Guldskölden 33 gånger (Årets sportjournalist, Årets fotbollsjournalist, Årets krönikör, Årets expert, Årets sportblogg & Årets sportbok), vunnit Publicistklubbens pris Guldpennan och blivit utsedd till Årets sportjournalist av Sportjournalisternas Klubb i Stockholm.

 

 

Instagram
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Liven längs linjen
Författarporträtt: 
Severus Tenenbaum
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Paul W. Brian
Bandtyp: 
Storpocket
Genre: 
Sakprosa, Sport & Fritid
Utgivningsdag: 
2016-02-08
Antal sidor: 
544
ISBN: 
978-91-7645-823-5 [s-poc]
978-91-8602-166-5 [inb]
978-91-8662-949-6 [inb]
978-91-7499-170-3 [e-bok]

Erik Niva • Liven längs linjen

Den moderna fotbollen är ingen plats för stilla normalitet. Det är en värld där människor ställs inför extrema prövningar i en tillvaro uppskruvad till max. Vilka är de som lyckas bli idrottens allra största stjärnor? Varifrån kommer de och vad händer med dem när de kommer ut på andra sidan av karriären?

I Liven längs linjen har Niva intervjuat och porträtterat de bästa spelarna – som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Éric Cantona – de mest framgångsrika tränarna, de mäktigaste ägarna. Men här skildras även tillvaron för talanger på väg, för dem som inte orkat ända fram, superstjärnor som brunnit och slocknat, profilerna som spårat ur.

Liven längs linjen är den mest perspektivrika porträtt- och reportagebok om den moderna fotbollen som publicerats i Sverige.

»Jag kan inte komma på någon bättre läsning mellan matcherna än Erik Niva.« | Patrik Svensson, Sydsvenskan

»Texterna om Ronaldinhos försvunna skratt och Lionel Messis nya skokontrakt tillhör det bästa som skrivits om en tillväxtsektor fylld av konflikter och glädje.« | Lisa Ahlqvist, Göteborgs-Posten