Erik Niva Den nya världsfotbollen

ERIK NIVA [f. 1978] är en svensk sportjournalist på Sportbladet och Viasat Fotboll. Niva har tilldelats Svenska Fans stora läsarpris Guldskölden 33 gånger (Årets sportjournalist, Årets fotbollsjournalist, Årets krönikör, Årets expert, Årets sportblogg & Årets sportbok), vunnit Publicistklubbens pris Guldpennan och blivit utsedd till Årets sportjournalist av Sportjournalisternas Klubb i Stockholm.

 

 

Instagram
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Den nya världsfotbollen
Författarporträtt: 
Severus Tenenbaum
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Stefano Tiraboschi
Bandtyp: 
Storpocket
Genre: 
Sakprosa, Sport & Fritid
Utgivningsdag: 
2016-02-07
Antal sidor: 
512
ISBN: 
978-91-7645-822-8 [s-poc]
978-91-8602-134-4 [danskt band]
978-91-8602-185-6 [inb]
9789186629489 [inb]
978-91-7499-171-0 [e-bok]

Erik Niva • Den nya världsfotbollen

Världen har förändrats under de senaste decennierna, i en skenande globalisering och kommersialisering. Vad är egentligen kvar på andra sidan millennieskiftet?

Fotbollen har alltid varit en extremt känslig samhällsbarometer. Under ett antal år har sportjournalisten Erik Niva rest runt i en ny fotbollsvärld. Han har rullat i väg en boll, följt den genom 170 städer i 40 länder och intervjuat pampar och tonårsmiljonärer. Han har sett fotbollen starta ett krig på Balkan, överleva ett på Nordirland och stoppa ett i Elfenbenskusten. Han har följt en av vår tids största populärkulturella ikoner, från Kunming i öster till Los Angeles i väster.

Den nya världsfotbollen mäter trycket i en värld där avståndet mellan de som har allt och de som inte har någonting alls ständigt växer, både på gatorna och i serietabellerna.

»Jag kan inte komma på någon bättre läsning mellan matcherna än Erik Niva.« Patrik Svensson, Sydsvenskan

»Årets sportbok.« Svenska Dagbladet

»Erik Nivas texter om Ronaldinhos försvunna skratt, Lionel Messis nya skokontrakt och allt annat i nya boken är nog bland det bästa som skrivits om en tillväxtsektor fylld av konflikter och glädje.« Göteborgs-Posten

»Rekommenderas till den som är intresserad av fotboll och dess relation till samhällsfrågor.« Litteraturvetare