Malamander

THOMAS TAYLOR [1973] är en brittisk barnboksförfattare och illustratör. Hans läskiga och fantasifulla trilogi om kuststaden Avgrundens Havsbad har gjort stor internationell succé och kommer nu också att produceras som långfilm av Sony Pictures. Festergrimm är den fjärde och senaste boken i serien som inleddes med Malamander.

 


Läs ett smakprov...
Titel: 
Malamander
Översättning: 
Jan Risheden
Originaltitel: 
Malamander (Malamander #1)
Författarporträtt: 
Thomas Taylor
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
George Ermos, 2019
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2019-09-30
Antal sidor: 
304
ISBN: 
978-91-7893-041-8 [inb]
978-91-7893-042-5 [e-bok]

Thomas Taylor • Malamander

Det är vinter i staden Avgrundens Havsbad, dimman ligger tjock och saltvatten slår mot Hotell Pärlbåtens fönster. Därinne har 12-årige Herbert Lemon - som är ansvarig för hotellets hittegods - en oväntad besökare: Violet Parma, en orädd flicka i hans egen ålder. När hon var mycket liten tappade hon bort sina föräldrar på hotellet, och hon är nu övertygad om att Herbert är den enda som kan hjälpa henne att hitta dem. 

Problemet är att Violet förföljs av en märklig man med krokhand. Och att stadens legend om sjöodjuret Malamander - vars ägg gör att människors drömmar går i uppfyllelse verkar vara sann. 

Malamander är den första boken i en serie som alla utspelar sig i en liten engelsk kuststad: En kuslig, övernaturlig historia full av färgglada, egensinniga karaktärer. 

I svensk översättning av Jan Risheden.

»Underbart fantasifullt och atmosfäriskt äventyr, fyllt av myter och legender och med en gotisk tvist.«  | The Bookseller, månadens barnbok 

»Fantastiskt berättande med ett Dickenskt karaktärsgalleri och hårresande sjöodjur. Jag kunde inte sluta läsa.« | M.G. Leonard, författare till Beetle Boy