Skuggaren (Avgrundens havsbad #3)

THOMAS TAYLOR [1973] är en brittisk barnboksförfattare och illustratör. Hans läskiga och fantasifulla trilogi om kuststaden Avgrundens Havsbad har gjort stor internationell succé och kommer nu också att produceras som långfilm av Sony Pictures. Festergrimm är den fjärde och senaste boken i serien som inleddes med Malamander.

 


Titel: 
Skuggaren (Avgrundens havsbad #3)
Översättning: 
Jan Risheden
Originaltitel: 
Shadowghast
Omslagsbild: 
George Ermos
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-03-02
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-8023-187-9 [kart]
978-91-8023-188-6 [e-bok]

Thomas Taylor • Skuggaren

När andra städer firar halloween pågår något ännu mörkare i Avgrundens Havsbad. Där är det Gastanatt och en tungsint gast – instängd i en lykta – inväntar rätt tillfälle att slå till. Legenden säger att om folket låta bli att tända de speciella trasselvekljusen, och om ingen lyckas trolla fram skuggfigurer i en offerrit på piren, så kommer Skuggaren att sluka de levandes skuggor.

En professionell teatergrupp har det här året kallats in till Gastanatten. Med i truppen finns en magiker vid namn Caliastra, som visar sig ha häpnadsväckande information om Herberts härkomst.

I samma stund som skådespelarna checkar in på hotellet börjar stadsfolket försvinna i tomma luften. Det är upp till Herbert och Violet att lösa mysteriet med Skuggaren i lyktan innan mörkret sväljer dem alla.

I svensk översättning av Jan Risheden.

»Välskriven fantasyunderhållning med sympatiska hjältar.« Nils Ahnland, BTJ