Huset i gränden: En grinig stockholmare

HELEN BILLINGER är en svensk feelgoodförfattare. Hon debuterade 2020 med Pensionat Vänner En naken skåning. Huset i gränden – En grinig stockholmare är den fristående fortsättningen. En humoristisk, varm och allvarlig feelgoodroman där vi bland annat får återse den oförglömliga Harriet, nu 95 år och inte det minsta mer diskret än tidigare.

Titel: 
Huset i gränden: En grinig stockholmare (Vänskapsserien #2)
Författarporträtt: 
Jasmin Storch
Omslagsdesign: 
Emma Graves
Omslagsbild: 
© Shutterstock, 2022; Helen Billinger (privat bild)
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2023-04-17
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-8063-211-9 [poc]
978-91-8023-048-3 [e-bok]

Helen Billinger • Huset i gränden: En grinig stockholmare

När Martin blir påkörd av en skenande bil och oskyldiga människor förolyckas är det omöjligt att se händelsen som något annat än en ren tragedi. Men när Anna, som blivit änka i och med olyckan, övertalar en handfull väldigt olika människor att bo ihop för en tid – som ett led i sin sorgeprocess – så sker det oväntade.

Anna hoppas att de ska kunna samsas och läka tillsammans, ja, kanske rentav bli vänner. Och genom skratt och gråt, kärlek och bråk, och med hjälp av kompisarna på Pensionat Vänner (och ett och annat spöke) tar deras liv vändningar de aldrig skulle kunnat ana den dag de bokstavligen träffades i krocken.

Martin börjar snart undra om bilolyckan kan ha varit det bästa som hänt honom.

»Feelgood när den är som bäst.« Betyg: 5 av 5 – Evastinas bokhylla

»Mysig feelgood med charmiga karaktärer, men boken har även ett djup som får mig att tänka till flera gånger.« Bokprataren

»Rolig och lättsam.« Älskar att läsa

»En fin och trevlig bok som ger godhet ett förnamn.« Eftermiddagsboken