Mistborn bok II: Uppstigningens brunn

BRANDON SANDERSON [född 1975] är en amerikansk ungdoms- och fantasyförfattare, mest känd för sin Mistborn-serie. Han har tagit sig in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista två gånger, legat på listan med ytterligare fyra böcker, nominerats till en John W. Campbell Award för Bästa nya författare och två gånger vunnit Romantic Times Reviewers’ Choice Award för Bästa episka fantasyroman. Brandon Sandersons böcker har sålt i över 21 miljoner exemplar och översatts till fler än tjugo språk.

Brandon Sandersons hemsida
Twitter

Titel: 
Mistborn bok II: Uppstigningens brunn
Översättning: 
Lottie Eriksson
Originaltitel: 
Mistborn 2: The Well of Ascension
Omslagsdesign: 
Sam Green
Omslagsbild: 
Sam Green
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2022-02-09
Antal sidor: 
896
ISBN: 
978-91-7781-719-2 [häftad]
978-91-8023-546-4 [e-bok]

Brandon Sanderson • Mistborn bok II: Uppstigningens brunn

Ondskan är besegrad. Men kriget har bara börjat...

De gjorde det omöjliga: de lyckades övervinna den gudalika varelse vars brutala regim hade pågått i tusen år. Nu måste Vin – tjejen från gatugänget som blivit landets mäktigaste dimfödde – och Elend Venture, den idealistiske unge adelsmannen som är förälskad i henne, bygga upp ett nytt fungerande samhälle i askan efter imperiet.

De har knappt hunnit börja då tre separata arméer går till anfall. När belägringen intensifieras tycks en uråldrig legend erbjuda en glimt av hopp. Men även om den existerar, så är det ingen som vet hur man hittar Uppstigningens brunn, eller vilken sorts kraft den består en med.

Dödandet av Överstehärskaren visar sig ha varit den lättare delen. Att överleva i svallvågorna efter hans fall kommer att bli den verkliga utmaningen...

I svensk översättning av Lottie Eriksson.

»Ett makalöst episkt fantasyäventyr som ger dig karaktärer att älska och en värld full av hemligheter. Årets bästa? Inte omöjligt.« Bokhuset

»Så. Himla. Bra.« Betyg 5 av 5 – Marklars Books

»Brandon Sanderson är en helt fenomenal författare.« Betyg 10 av 10 – En blogg för bokugglor

»Galet bra. Jag älskar varenda minut.« Midnatts ord