Lyckans hus

JESSIE BURTON [född 1982] är en brittisk författare vars första bok, Miniatyrmakaren, gjorde enorm succé och snabbt blev 2000-talets bäst säljande engelska debutroman – bara i Sverige har den sålt i över 75.000 exemplar, och boken blev även miniserie på BBC. Lyckans hus är den efterlängtade, fristående uppföljaren, där vi än en gång får möta familjen Brandt och den mystiska miniatyrmakaren.

Jessie Burtons hemsida
Twitter

Titel: 
Lyckans hus
Översättning: 
Hanna Williamsson
Originaltitel: 
The House of Fortune
Författarporträtt: 
Lara Downie
Omslagsdesign: 
Katie Tooke
Omslagsbild: 
Line & Martin Andersen
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-10-07
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-8023-736-9 [inb]
978-91-8023-737-6 [e-bok]

Jessie Burton • Lyckans hus

Thea Brandt fyller arton och är redo att välkomna vuxenåldern. På teatern väntar hennes livs kärlek, Walter, men hemma i huset på Herengracht har vintern lagt sig – hennes pappa Otto och moster Nella grälar oavbrutet, och familjen Brandt tvingas sälja sina möbler för att ha råd med mat. På Theas födelsedag – samma dag som hennes mamma dog – börjar det förflutnas hemligheter svämma över till nuet.

Nella hyser en desperat önskan att rädda familjen och hålla skenet uppe, att hitta en make till Thea som kan garantera hennes framtid. När de mottar en inbjudan till Amsterdams mest exklusiva bal blir hon förtjust – kanske kan deras lycka nu äntligen vända.

Balen sätter mycket riktigt saker i rörelse: nya personer träder in i deras liv, och lovar nya framtider. Men deras öden är fortfarande oklara, och när Nella får en underlig, stickande känsla i nacken undrar hon om miniatyrmakaren har återvänt.

I översättning av Hanna Williamsson.

»Jag blir lyckligt sittande med Miniatyrmakaren, drömmande inför allt glitter. En oemotståndlig berättelse.« Lotta Olsson, DN om Miniatyrmakaren.

»Ett både trovärdigt och tidlöst porträtt av en artonåring, med underhållande kvickhet i språk och karaktärernas dialog.« Maria Näslund, Göteborgs-Posten

»Lyckans hus är precis som Miniatyrmakaren magisk läsning.« Betyg: 5 av 5 – Caroline Svensk, BTJ

»En magisk bok som är både stämningsfull och fängslande.« Bokprataren

»Elegant, stämningsfull & fängslande.« Marian Keyes

»Burton lyckas fånga tidsandan på ett tydligt sätt. Uppskattade man Miniatyrmakaren så kommer man även att tycka om Lyckans hus.« Epiloger