Kärlek i teorin

ALI HAZELWOOD är uppvuxen i Italien, men numera bosatt i USA där hon utöver att vara författare är professor i neurovetenskap. Hennes debutroman Kärlekshypotesen blev en New York Times bestseller och en TikTok-sensation, har sålt i över 750.000 exemplar och ska nu även bli film. Kärlek i teorin är den tredje boken i hennes Kärlekshypoteser-serie efter Kärlek på hjärnan.

Hazelwoods hemsida

Titel: 
Kärlek i teorin
Översättning: 
Isabel Valencia
Originaltitel: 
Love, Theoretically
Författarporträtt: 
Justin Murphy
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-08-21
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-8094-068-9 [inb]
978-91-8094-069-6 [e-bok]

Ali Hazelwood • Kärlek i teorin

Elsie Hannaways olika liv har till sist kommit ikapp henne. Ena dagen betygsätter hon labbrapporter och undervisar i termodynamik i sin roll som teoretisk fysiker, samtidigt som hon hoppas kunna få en anställning. Nästa dag erbjuder hon sina tjänster som låtsasflickvän för att kompensera sin icke-existerande lönesedel.

Faktum är att det har varit ett rätt bra extrajobb – fram till att hennes omsorgsfullt konstruerade Elsie-versum brakar ihop. Jack Smith, hennes favoritklients irriterande snygga storebror, visar sig vara den kallsinniga experimentella fysiker som förstörde hennes mentors karriär (och den teoretiska fysikens rykte). Samma Jack som nu sitter i anställningskommittén på MIT, mitt emellan Elsie och hennes drömjobb.

Elsie är beredd att genomföra ett fullskaligt vetenskapligt sabotage… Men hur ska hon kunna värja sig mot de där långa, genomträngande blickarna? Ska hon – nu när hon börjar dras in i en experimentell fysikers omloppsbana – lockas att omsätta sina bäst bevakade kärleksteorier i praktiken?

I översättning av Isabel Valencia.