Kärlekshypotesen

ALI HAZELWOOD är uppvuxen i Italien, men numera bosatt i USA där hon utöver att vara författare är professor i neurovetenskap. Hennes debutroman Kärlekshypotesen [The Love Hypothesis] blev en New York Times bestseller, en stor sensation på TikTok och internationell säljsuccé, med över 750.000 sålda exemplar världen över. Boken kommer nu även att bli film, producerad av Bisous Pictures.

Hazelwoods hemsida

Titel: 
Kärlekshypotesen
Översättning: 
Isabel Valencia
Originaltitel: 
The Love Hypothesis
Författarporträtt: 
Katie Warren
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2023-06-28
Antal sidor: 
352
ISBN: 
978-91-8063-751-0 [inb]
978-91-8063-752-7 [e-bok]

Ali Hazelwood • Kärlekshypotesen

Doktoranden Olive Smith tror inte på orealistiska drömmar om att leva lycklig i alla sina dagar. Hennes bästa vän Anh är av en annan åsikt, och dessutom långt ifrån övertygad om påståendet att Olive dejtar och är på god väg att träffa en kille.

Som varje biolog med självrespekt vill Olive leverera bevis – vilket leder till att hon kysser första bästa förbipasserande man. Denne råkar vara Adam Carlsen: en ung, framgångsrik professor, men också ett ökänt kräk och Stanford-universitetets regerande labbtyrann.

Till Olives stora förvåning spelar Adam med och låtsas vara hennes pojkvän. Men inte nog med det: När en stor vetenskapskonferens kort därefter spårar ur och Olives karriär riskerar att gå upp i rök överraskar Adam igen genom att ge henne sitt fulla stöd.

Olives experiment är farligt nära att självantända, och hon upptäcker att det utöver hennes hypoteser om kärlek finns ett mer komplicerat alternativ: att lägga sitt eget hjärta under lupp. I översättning av Isabel Valencia.