Nådastolen

M. W. CRAVEN är en brittisk kriminalförfattare. Brännaren, hans första kriminalroman, blev en stor försäljningssuccé och vann 2019 års CWA Gold Dagger Award. Nådastolen [The Mercy Chair] är sjätte boken i den hyllade serien om kriminalinspektör Washington Poe.

Författarens hemsida
Twitter
Facebook
Instagram

Titel: 
Nådastolen (Washington Poe #5)
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
The Mercy Chair
Författarporträtt: 
Julie Winspear
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-08-20
Antal sidor: 
384
ISBN: 
978-91-8094-688-9 [inb]
978-91-8094-689-6 [e-bok]

M. W. Craven • Nådastolen

Washington Poe ställs inför ett makabert fall när en man hittas död på en kyrkogård, gömd under en kista i en grav. Kråkor och andra asätare har gett sig på kroppen, och de svarta fåglarna kommer att hemsöka Poe i hans mardrömmar.

Mordoffret, Cornelius Green, har bundits vid ett träd och stenats till döds. På hans kropp hittas också en tatuering med en kod som är så besynnerlig att inte ens landets främsta dataexpert, Tilly Bradshaw, vet hur hon ska knäcka den.

Utredningen avslöjar en koppling till det religiösa samfund som Green varit ledare för. När en annan man som också varit aktiv i rörelsen tar sitt liv och efterlämnar ett brev med orden »det är dags att sätta sig i nådastolen« förstår Poe att han kommit farligt nära det allra heligaste. Men de inblandade tycks hellre gå i döden än berätta vad de fått utstå i Guds namn.

I översättning av Gabriel Setterborg

»Washington Poe är en briljant skapelse och M. W. Craven en av vår tids bästa och mest originella kriminalförfattare.« Peter James

»M. W. Craven är lysande på att skapa spänning.« Lotta Olsson, DN