Svart sommar

M. W. CRAVEN är en brittisk kriminalförfattare. Brännaren, hans första kriminalroman, blev en stor försäljningssuccé och vann 2019 års CWA Gold Dagger Award. Regissören är tredje boken om kriminalkommissarie Washington Poe.

Hemsida

Titel: 
Svart sommar
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
Black Summer
Författarporträtt: 
Julie Winspear
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Omslagsbild: 
Mikita Yo / Unsplash
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Thriller
Utgivningsdag: 
2022-04-07
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-7893-845-2 [poc]
978-91-7893-811-7

M. W. Craven • Svart sommar

Jared Keaton avtjänar en livstids fängelsedom för mordet på sin egen dotter, Elizabeth. Keaton är före detta stjärnkock, charmig och karismatisk – och en psykopat. Elizabeths kropp återfanns aldrig och Jack Keaton dömdes främst på kriminalkommissarie Washington Poes vittnesmål.

När en ung kvinna stapplar in på en ensligt belägen polisstation med oemotsägliga bevis på att hon är Elizabeth Keaton, hamnar Poe därför i fel ände av en brottsutredning – något som kan komma att kosta honom mycket mer än hans karriär. Med hjälp av den enda person han litar på, den lysande men socialt taffliga Tilly Bradshaw, måste han besvara den verkligt ofrånkomliga frågan: Hur kan en människa vara samtidigt levande och död?

Så försvinner Elizabeth igen, lika plötsligt som hon dök upp. Och samtliga spår i utredningen leder tillbaka till Washington Poe…

 

»M. W. Craven är lysande på att skapa stämning.« | Lotta Olsson, DN

»Svart sommar har årets bästa kriminalintrig.«| Morning Star

»En brutal, rafflande bladvändare.« | The Sun

»Uppslukande« | Mick Herron