På samma strand

BIRGITTA GUNNARSON är en svensk feelgoodförfattare bosatt i Sollentuna, med ett yrkesliv som sjuksköterska bakom sig. På samma strand är hennes tredje roman, efter Så länge hjärtat kan slå och Ett liv i färg.

Titel: 
På samma strand
Författarporträtt: 
Severus Tenenbaum
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2023-05-12
Antal sidor: 
256
ISBN: 
978-91-8023-435-1 [inb]
978-91-8023-436-8 [e-bok]

Birgitta Gunnarson • På samma strand

När Tora motvilligt går med på att flytta in hos sin moster Maud under dennas sista tid i livet tänker hon att det är sista gången hon behöver ha med släkten att göra, sedan ska hon återgå till sin lugna, ordnade tillvaro. Men när Tora kallas in till advokatkontoret och delges Mauds testamente får hon en smärre chock. Försöker mostern håna henne från andra sidan graven?

Mauds död får Toras tankar oundvikligen att dras till det förflutna. Till vännen som aldrig svarade på hennes brev. Till moderns beslut att aldrig låta henne träffa sin italienska far. Samtidigt har stämningen på hennes jobb försämrats och påfrestande konflikter blossar upp.

Toras omsorgsfullt konstruerade försvarsmurar börjar stegvis krackelera, och hon tvingas både konfrontera sina djupaste rädslor och ompröva sanningar hon levt med i hela sitt liv. När sommaren närmar sig är inget som det brukar.