Nalle Puh: Världens bästa björn

A. A. MILNE [1882–1956] var en engelsk författare och dramatiker, som blivit känd över hela världen för sina odödliga berättelser om Nalle Puh. Karaktärerna baserades på sonen Christopher Robin och hans leksaksdjur. Tillbaka till Sjumilaskogen och Världens bästa björn är officiella och auktoriserade uppföljare skrivna i Milnes anda – den första av David Benedictus och den andra av Paul Bright, Brian Sibley, Jeanne Willis och Kate Saunders.

Titel: 
Nalle Puh: Världens bästa björn
Översättning: 
Torun Lidfelt Bager
Originaltitel: 
Winnie-the-Pooh: The Best Bear in All the World
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-10-18
Antal sidor: 
128
ISBN: 
978-91-8023-924-0 [kart]
978-91-8023-932-5 [e-bok]

A. A. Milne • Nalle Puh: Världens bästa björn

A. A. Milnes berättelser om Nalle Puh har lästs och älskats av generationer ända sedan den första boken kom ut 1926. 

Till 90-årsjubileet kom en uppföljare, Världens bästa björn, där vi får tillbringa ett helt år med Nalle Puh och Christopher Robin i Sjumilaskogen. Vid höstkanten är Puh och Nasse rädda för att en drake ska invadera skogen. Till vintern kommer en mycket blyg pingvin på besök, han behöver hjälp med att »ta fram sig själv«. När våren nalkas oroar sig I-or för att en annan åsna ska komma och äta upp alla tistlar.

Världens bästa björn presenteras här för första gången på svenska av Torun Lidfeldt Bager, med mängder av färgillustrationer i klassisk Nalle Puh-stil signerade Mark Burgess.