Avrättningen

DANYA KUKAFKA [f. 1994] är en amerikansk författare, uppvuxen i Colorado. Den psykologiska thrillern Avrättningen är hennes stora genombrott som författare: ett isande porträtt av tre kvinnor, som samtidigt utforskar den amerikanska besattheten av seriemördare och sökandet efter mening i våldsamma mäns psyken.

Titel: 
Avrättningen
Översättning: 
Maria Nääs
Originaltitel: 
Notes on an Execution
Författarporträtt: 
Devin Muñoz
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2024-06-04
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-8094-078-8 [inb]
978-91-8094-079-5 [e-bok]

Danya Kukafka • Avrättningen

Ansel Packer står på tur att dö inom tolv timmar. Han vet vad han har gjort och nu inväntar han sin avrättning, samma isande öde som han för länge sedan påtvingade de där flickorna. Men Ansel vill inte dö. Han vill bli beundrad, förstådd.

Genom ett kalejdoskop av kvinnor – en mor, en syster, en mordutredare – berättas historien om Ansels liv. Vi får möta hans mamma, Lavender, en sjuttonårig flicka på desperationens rand; Hazel, tvillingsystern till Ansels hustru, hjälplös inför systerns destruktiva relation som förtär dem alla; och slutligen Saffy, mordutredaren som är honom på spåren, hon som vigt sitt liv åt att ställa ondskefulla män inför rättvisan.

Medan klockan tickar rör sig dessa kvinnor genom en rad skiftande beslut, vilka obönhörligt kulminerar i en fruktansvärd tragedi.

I översättning av Maria Nääs.

»Det förföriska i berättelsen om seriemördare är svår att skaka av sig. Vi fortsätter betrakta, och vi fortsätter att vända blad. Genom vår fascination är vi alla delaktiga.« New York Times Book Review