Rebell

MARIE LU [född 1984] är en amerikansk författare vars böcker sålt i över fyra miljoner exemplar. Hon fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-serien, som såldes till 26 länder och följdes av den lika uppskattade serien Den unga eliten. Stjärnor och rök är den första boken i hennes nya YA-serie.

Hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Rebell
Översättning: 
Katarina Falk
Originaltitel: 
Rebel
Författarporträtt: 
Paul Gregory
Omslagsdesign: 
Elizabeth H. Clark
Omslagsbild: 
© There Is, 2019
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2020-05-13
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-7893-303-7 [inb]
978-91-7893-304-4 [e-bok]

Marie Lu • Rebell

Eden Wing har i åratal levt i sin brors skugga. Trots att han är toppstudent på sin skola i Ross City, Antarktis och en briljant uppfinnare, känner de flesta till honom enbart som Daniel Wings lillebror.

Ett decennium tidigare var Daniel känd som Day, pojken från gatan som ledde den revolution som räddade Republiken. Men Day är inte längre den unga man som en gång var nationens hjälte. Han har lämnat sitt gamla liv bakom sig och gömmer sig nu från världen. Allt som betyder något för honom är att hålla Eden i säkerhet, även om det kräver att han ger upp June, sitt livs stora kärlek.

Bröderna måste försöka acceptera vad de har blivit under sin tid i Republiken, men en ny fara smyger sig in i det glapp som uppstått mellan dem. Och snart blir Eden så djupt indragen i Ross Citys mörka områden att inte ens hans legendariske bror kan rädda honom. Åtminstone inte ensam.