Anne från ön

L. M. MONTGOMERY [1874–1942] var en kanadensisk författare. Hon växte upp hos sina morföräldrar i Cavendish och började tidigt skriva. 1908 kom debutromanen Anne på Grönkulla, den första delen i vad som skulle bli en av de mest älskade barn- och ungdomsboksserierna någonsin. Boken har översatts till runt 36 språk och sålt i över 50 miljoner exemplar.

Titel: 
Anne från ön [Anne på Grönkulla #3]
Översättning: 
Karin Jensen
Originaltitel: 
Anne of the Island
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-07-12
Antal sidor: 
256
ISBN: 
978-91-8094-486-1 [kart]
978-91-8094-487-8 [e-bok]

L. M. Montgomery • Anne från ön

Det har blivit dags för Anne att lämna Grönkulla. När hon packar sina väskor lägger hon för första gången minnena från Avonlea åt sidan och vinkar adjö till sin barndom för att bege sig till Redmond College. Hennes gamla väninna Prissy Grant väntar redan på henne i den myllrande staden Kingsport, och snart blir hon vän med Philippa Gordon, en livlig flicka som har svårt att välja bland sina beundrare.

Annes år på college är fulla av överraskningar. Hon får ett frieri från värsta tänkbara person, säljer sin första berättelse till en tidskrift , och flyttar tillsammans med väninnorna till en gammal stuga. Dessutom verkar det som att Anne ska kunna hitta kärleken på riktigt – om hon är redo för det.

I översättning av Karin Jensen.