Monstret

ANE RIEL är en dansk författare som fick stor uppmärksamhet för sin andra roman, Kåda, vinnare av Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa kriminalroman 2017 och Glasnyckeln 2016 för »Årets bästa skandinaviska kriminalroman«. Monstret är hennes nya roman, nominerad till årets danska Martha-pris. En i alla bemärkelser stor berättelse – om skuld och oskuld, men också om en ovanlig vänskap.

Ane Riels hemsida

Titel: 
Monstret
Översättning: 
Helena Hansson
Originaltitel: 
Baest
Författarporträtt: 
Alex Nyborg Madsen
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Omslagsbild: 
Drunaa / Trevillion Images
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-05-25
Antal sidor: 
416
ISBN: 
978-91-7893-335-8 [inb]
978-91-7893-443-0 [e-bok]

Ane Riel • Monstret

Ingen vet varifrån lille Leon har fått sin styrka. Men hans mamma vet i alla fall att han är svår att hantera. Särskilt när han vill gosa. Och Leon gillar verkligen att gosa.

Samtidigt som Danica kämpar med sin son, kämpar Mirko med sina förbjudna känslor. Han är fortfarande bara en pojke när han blir hett, våldsamt förälskad i Danica. Det är en omöjlig kärlek. Danica är inte bara en vuxen kvinna och Leons mamma, hon är också gift med en jättelik man. Men Mirkos passioner driver honom ut ur hans hem och in i Danicas hemliga helvete.

Konsekvenserna blir ödesdigera för dem han bryr sig om. Och efter en dramatisk natt blir Mirko bunden till Leon och hans mystiska krafter för resten av sitt liv.

I svensk översättning av Helena Hansson.

»Storslagen och oförglömlig läsning. En av de bästa romanerna jag läst.« Agneta Norrgård, P4 Västernorrland

»Förtrollande. Det blir inte mycket bättre än så här!« Søndag

»Ane Riels karaktärer och miljöer kryper in under skinnet.« Bokprataren

»Sällsamt förförisk. Ane Riel har en alldeles speciell förmåga att få handling och karaktärer att krypa in under huden.« Weekendavisen

»En sensation till roman. Fantastisk, fabulerande och fantasifull.« Litteratursiden

»Dova toner om undergång är drivkraften i det välskrivna berättandet. Det är njutbart. Väldigt bra. Steinbeck må le i sin himmel!« Dast Magazine