Post Growth Architecture I-V
Titel: 
Post Growth Architecture I-V
Bandtyp: 
Box
Genre: 
Arkitektur
Utgivningsdag: 
2023-02-20
Antal sidor: 
224
ISBN: 
978-91-8063-356-7 [box]
978-91-8063-357-4 [e-bok]

Post Growth Architecture I-V

Arkitekten är dömd att bygga.

Post Growth Architecture börjar med att se Joseph Stiglitz tre sammanflätade kriser. Klimatkrisen. Jämlikhetskrisen Demokratikrisen. Post Growth Architecture är fem sammamflätade projekt av fem personer. Paljassaareromanen. Refugees Welcome. Panic. Nollkonsumstionshuset. Välfärdsstatens Walk of Fame.

Post Growth Architecture fortsätter arbetet som levde både experimentellt och praktiskt under jämlikhetsarbetets epok, men som dödades av Margaret Thatcher. Och där idag tillväxtapologeter bland arkitekter, stadsbyggnadsborgarråd, fastighetsfinansexploatörer och kulturkritiker gör allt som står i deras makt att hindra en återfödelse av det progressiva.

Post Growth Architecture ser att den enda vägens arkitektur, som den proklameras idag, Staden, skapar 80% av världens koldioxid. Post Growth Architecture ser att det geografiska svaret på klimatkrisen finns i förort, småstad och landsbygd.

Post Growth Architecture är bilder av en annan värld. En biotop av text, ritning och bild som växer utan att exploatera. Som växer ihop. Som en sammanflätning av den stora skalan och erkännandet av den enskilde i sitt konkreta sammanhang. Som en bild av en värld som är vår.

Post Growth Architecture är Anna Teglund, Carin Thorstensson, Lars Raattamaa, Sara Hammar och Simon Farsi som arbetar tillsammans för att för att producera världar.

Arkitektur är minnen av framtiden.