Varför jag inte längre pratar med vita om ras
Debut!

RENI EDDO-LODGE [f. 1989] är en brittisk journalist inriktad på feminism och strukturell rasism. Varför jag inte längre pratar med vita om ras [Why I’m No Longer Talking to White People About Race, 2017] är hennes debut, som blivit flerfaldigt prisbelönad och en stor säljsuccé i Storbritannien.
 

Hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Varför jag inte längre pratar med vita om ras
För/efterord: 
Reni Eddo-Lodge
Översättning: 
Karin Lindqvist
Originaltitel: 
Why I’m No Longer Talking to White People About Race
Författarporträtt: 
Amaal Said
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Danskt band
Genre: 
Översatt, Samhälle & Politik
Utgivningsdag: 
2018-09-07
Antal sidor: 
192
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-364-4 [mb]
978-91-7781-365-1 [e-bok]

Reni Eddo-Lodge • Varför jag inte längre pratar med vita om ras

För några år sedan började journalisten Reni Eddo-Lodge blogga om sin frustration över debatten om rasism i Storbritannien. I ett inlägg med rubriken Varför jag inte längre pratar med vita om ras skrev hon ut sin ilska över det faktum att det offentliga samtalet formuleras och kontrolleras av dem som aldrig själva direkt påverkats av rasism: vita människor. Hennes text slog an en känslosträng, och läsare från hela världen strömmade till för att bidra med egna erfarenheter. 

Reni Eddo-Lodge bestämde sig för att gräva efter de utsatta känslornas kärna. I Varför jag inte längre pratar med vita om ras utforskar hon den så ofta utraderade svarta historieskrivningen. Och skärskådar den benhårda länken mellan klass, kön och ras. Resultatet är en brännande och nödvändig studie i strukturell rasism på 2000-talet.

Boken har både blivit en stor säljsuccé och fått ett översvallande mottagande. När skådespelerskan Emma Watson nyligen lade upp en bild på sig själv och boken på Instagram fick inlägget över 5 miljoner gillamarkeringar på två dagar.

I svensk översättning av Karin Lindeqvist.

✰ Vinnare 2017: Årets Fackbok – British Book Awards ✰

 

✰ Vinnare 2017: Årets Fackbok – Foyles ✰

 

✰ Vinnare 2017: Årets Fackbok – Blackwell’s ✰

»Politisk, tillgänglig, kompromisslös. En bok som fått oss att prata om ras och rasism.« | The Guardian – Årets bästa böcker

»Det här är en bok som bett om att få bli skriven. Det är den sortens bok som kräver en framtid där vi inte längre kommer att behöva den. Oumbärlig.« | Marlon James, författare till Bookerpris-vinnaren En kort krönika om sju mord

»En av årets bästa böcker.« | The Times