Mirakelkammaren

ANGIE KIM är en amerikansk författare, född i Korea och numera bosatt i Virginia. Mirakelkammaren är hennes debutroman, som vunnit en Edgar Award för Bästa debut, en ITV Thriller Award och valts till en av Årets bästa böcker i Time, Washington Post och på The Today Show. Boken har blivit en stor internationell succé och har översatts till 20 språk.


Titel: 
Mirakelkammaren
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
Miracle Creek
Författarporträtt: 
Tim Coburn
Omslagsdesign: 
Emilia Palmén
Omslagsbild: 
© Magdalena Russocka / Trevillion Images
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-08-30
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-8023-449-8 [inb]
978-91-8023-450-4 [e-bok]

Angie Kim • Mirakelkammaren

I en småstad i Virginia driver de koreanska immigranterna Young och Pak Yoo företaget Mirakelkammaren, vars patienter får medicinsk syrgasbehandling i en tryckkammare som alternativ terapi för olika åkommor. När kammaren exploderar och dödar två personer skakas samhället i grunden.

Vem eller vad orsakade explosionen? Den påföljande, dramatiska mordrättegången avslöjar en väv av hemligheter: förbjudna möten och farliga missförstånd, intensiv rivalitet och dolda lojaliteter. En gripande, andlöst spännande och överraskande roman där inget är som det först verkar.

I översättning av Åsa Brolin.

»Angie Kim har förmågan att göra en rättegångsthriller till en rafflande berättelse om allt människor ljuger om i den lilla orten Miracle Creek.« Lotta Olsson tipsar om höstens bästa deckare i DN 

»En magnifik debut.« Washington Post

»Uppslukande. Mirakelkammaren förvandlar en mordrättegång till en bladvändare om föräldraskap, experimentella behandlingar och invandring.« Elle

»Stark, tung och briljant. Läs!« Läsbulle