Mirakelkammaren

ANGIE KIM är en amerikansk författare, född i Korea och numera bosatt i Virginia. Mirakelkammaren är hennes debutroman, som vunnit en Edgar Award för Bästa debut, en ITV Thriller Award och valts till en av Årets bästa böcker i Time, Washington Post och på The Today Show. Boken har blivit en stor internationell succé och har översatts till 20 språk.


Titel: 
Mirakelkammaren
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
Miracle Creek
Författarporträtt: 
Tim Coburn
Omslagsdesign: 
Emilia Palmén
Omslagsbild: 
© Magdalena Russocka / Trevillion Images
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-08-30
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-8023-449-8 [inb]
978-91-8023-450-4 [e-bok]

Angie Kim • Mirakelkammaren

I en småstad i Virginia driver de koreanska immigranterna Young och Pak Yoo företaget Mirakelkammaren, vars patienter får medicinsk syrgasbehandling i en tryckkammare som alternativ terapi för olika åkommor. När kammaren exploderar och dödar två personer skakas samhället i grunden.

Vem eller vad orsakade explosionen? Den påföljande, dramatiska mordrättegången avslöjar en väv av hemligheter: förbjudna möten och farliga missförstånd, intensiv rivalitet och dolda lojaliteter. En gripande, andlöst spännande och överraskande roman där inget är som det först verkar.

I översättning av Åsa Brolin.

»Angie Kim har förmågan att göra en rättegångsthriller till en rafflande berättelse om allt människor ljuger om i den lilla orten Miracle Creek.« Lotta Olsson tipsar om höstens bästa deckare i DN 

»En magnifik debut.« Washington Post

»Ge den här boken till någon som jag – jag älskade den!« Malin Persson Giolito, Vi Läser

»Uppslukande. Mirakelkammaren förvandlar en mordrättegång till en bladvändare om föräldraskap, experimentella behandlingar och invandring.« Elle

»Driven och intensiv, med fantastiska personporträtt. Mästerlig!« En bra bok

»En mångbottnad spänningsroman med en intrig som håller hela vägen.« Emma Gustafsson, BTJ