Neverworld

MARISHA PESSL [f. 1977]  är en amerikansk författare som slog igenom stort 2006 med debutromanen Fördjupade studier i katastroffysik. Uppföljaren Nattfilm från 2013 blev liksom debuten en New York Times Bestseller och en internationell succé. Neverworld [Neverworld Wake] är hennes första roman för unga vuxna.

Marisha Pessls hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Neverworld
Översättning: 
Emö Malmberg
Originaltitel: 
Neverworld Wake
Omslagsdesign: 
Jennifer Heuer
Omslagsbild: 
© Victor Tongdee / iStock, 2018
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Antal sidor: 
272
ISBN: 
978-91-7893-261-0 [poc]
978-91-7781-463-4 [e-bok]

Marisha Pessl • Neverworld

Beatrice Hartley har inga planer för sommaren, förutom den hemliga återföreningen med sina fem tidigare bästa vänner. En gång i tiden, på Darrow-Harker School, var de det tuffaste gänget i staden – de vackra, de hippa, de som andra ville vara. Men när Jim, gruppens kreativa geni, dog förändrades allt. 

Ett år efter examen återvänder Beatrice till Wincroft, den herrgård vid kusten där vännerna tillbringat så många nätter tillsammans, i hopp om att få svar på den fråga som värker i henne: Vad visste egentligen hennes vänner om Jims död? 

Kvällen fylls av haltande skämt och obekväm tystnad, och svaret på frågan verkar avlägset. De en gång så nära vännerna är förändrade – splittrade och osäkra. Det är för sent. Men när natten går mot morgon rasar åskan, och en mystisk man knackar på dörren. En man som berättar något som inte borde vara möjligt. 

»Suveränt läskig YA-roman. Ett mysterium inuti ett mysterium.« | New York Times

»En mörk, vindlande berättelse, full av psykologisk spänning.« | Bustle

»En bok som kommer att hålla dig i sitt grepp från första sidan.« | Hypable

 

»Neverworld är en verkligt kuslig läsupplevelse.« | Nylon

»Gud, så bra det är! Psykologiskt skrämmande och själva deckargåtan får en riktigt otäck upplösning. Läs, bara läs!« | Karin Cellton, LitteraturMagazinet

 

 

 

 

 »Originell & spännande.« | Annas bokblogg