Neverworld

MARISHA PESSL [f. 1977]  är en amerikansk författare som slog igenom stort 2006 med debutromanen Fördjupade studier i katastroffysik. Uppföljaren Nattfilm från 2013 blev liksom debuten en New York Times Bestseller och en internationell succé. Neverworld [Neverworld Wake] är hennes första roman för unga vuxna.

Marisha Pessls hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Neverworld
Översättning: 
Emö Malmberg
Originaltitel: 
Neverworld Wake
Författarporträtt: 
David Schulze
Omslagsdesign: 
Jennifer Heuer
Omslagsbild: 
Victor Tongdee
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2018-09-27
Antal sidor: 
272
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-462-7 [inb]
978-91-7781-463-4 [e-bok]

Marisha Pessl • Neverworld

Beatrice Hartley och hennes fem bästa vänner på Darrow-Harker School var det tuffaste gänget i stan – de vackra, de hippa, de som andra ville vara. Men när Jim, gruppens kreativa geni och Beatrices pojkvän, plötsligt dog förändrades allt.

Ett år efter examen återvänder nu Beatrice för en återförening på Wincroft – den herrgård vid kusten där vännerna tillbringat så många nätter och delat så många tankar, hemligheter, förälskelser och planer – med hopp om att få svar på den fråga som värker i henne: Vad visste egentligen hennes vänner om Jims död.

Kvällen fylls av haltande skämt och obekväm tystnad, och svaret på frågan verkar avlägset. De en gång så nära vännerna är förändrade – splittrade och osäkra. Det är för sent.

Men när natten går mot morgon rasar åskan, och en mystisk man knackar på dörren. En man som berättar något som inte borde vara möjligt.

»Suveränt läskig YA-roman. Ett mysterium inuti ett mysterium.« | New York Times

»En mörk, vindlande berättelse, full av psykologisk spänning.« | Bustle

»En bok som kommer att hålla dig i sitt grepp från första sidan.« | Hypable

»Neverworld är en verkligt kuslig läsupplevelse.« | Nylon