Vit jazz

JAMES ELLROY föddes 1948. När han var tio år gammal blev hans mamma brutalt mördad, ett mord som aldrig uppklarats, och som haft en avgörande betydelse för Ellroys liv och författarskap. Han debuterade med Browns rekviem [1981], och har sedan dess skrivit en lång rad historiska romaner som revolutionerat kriminalromangenren. Några av hans böcker har blivit storfilmer i Hollywood, såsom L. A. konfidentiellt från 1990 och Den svarta dahlian från 1987.

James Ellroys webbsida

Läs ett smakprov...
Titel: 
Vit jazz
För/efterord: 
Carl-Michael Edenborg
Översättning: 
Thomas Preis
Originaltitel: 
White Jazz
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Herald Examiner Collection/Los Angeles Public Library
Bandtyp: 
Danskt band
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2011-10-05
Antal sidor: 
412
Format: 
148 x 210 mm
ISBN: 
978-91-86629-32-8 [db]
978-91-7499-059-1 [e-bok]

James Ellroy • Vit jazz

Los Angeles 1958. Mord, misshandel, mutor och utpressning är vardag för biträdande kommissarie David Klein. Han är en maktmänniska i ett litet hörn av Helvetet. Så annonserar den federala polisen en undersökning om poliskorruption och en verklighet sipprar upp som till och med är ännu ondare än den Klein föreställt sig.

Kleins snabba, blixtlika beskrivningar är lika brutala som landskapet; en värld han själv varit med om att skapa, men som han nu skulle göra vad som helst för att undkomma levande.

Grym, nitisk och slipad till en rakbladsegg är James Ellroys prosa i Vit jazz, som av många framhållits som hans absoluta mästerverk.

»Vit jazz får alla andra kriminalromaner att likna barnböcker.« | San Fransisco Examiner

»Omöjlig att lägga ifrån sig. En författare som bryter mot alla regler. En kamikazepilot i kollisionskurs med helvetet. Pennan rör sig i vansinne över sidorna.« | The News & Observer

»Ellroys bästa.« | The Denver Post