Babar och jultomten

JEAN DE BRUNHOFF [1889-1937] var en fransk författare och illustratör, född i Valais i Schweiz. 1931 skapade han den eviga och älskade barnboksklassikern Babar. De Brunhoff dog i sviterna av tuberkolos, bara 45 år gammal. Med Babar, den lilla elefanten och Babar och jultomten tillgängliggörs ett av 1900-talets stora barnboksförfattarskap på nytt, med de kompletta originaltexterna och varsamt restaurerade originalillustrationer. 

Läs ett smakprov...
Titel: 
Babar och jultomten
Översättning: 
Ingrid Prytz
Originaltitel: 
Babar et le père Noël
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2019-11-15
Antal sidor: 
32
ISBN: 
978-91-7645-344-5 [inb]
978-91-7645-349-0 [e-bok]

Jean de Brunhoff • Babar och jultomten

De klassiska barnböckerna om elefanten Babar skapades från början av Cécile de Brunhoff som en godnattsaga åt familjens två barn, Mathieu och Laurent. 

Historien blev så populär att barnen bad sin pappa, konstnären Jean de Brunhoff, att illustrera den. Jean fortsatte sedan att skriva och illustrera ytterligare sex Babar-böcker som gjorde serien älskad världen över.

Berättelserna om elefanten Babar har förtrollat generationer, efter att den första boken i serien publicerades för snart 90 år sedan. I dag utgör de en oersättlig del av barnbokslitteraturen.

Babar och jultomten (1941) skriver Babars barn Pom, Flora och Alexander – på inrådan av Babars barndomsvän, den finurliga apan Zéphir – brev till jultomten. De vill att han ska komma till Elefantlandet och dela ut julklappar. Men det kommer aldrig något svar. Babar bestämmer sig därför för att själv, tillsammans med hunden Duck, leta upp jultomten.

I svensk översättning av Ingrid Prytz.