Aska

RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] är det senaste stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret, den första boken om Hulda Hermannsdóttir, hyllades av kritikerna och blev en internationell storsäljare. Mörkret utspelar sig i slutet av Hulda Hermannsdóttirs karriär, medan de följande böckerna i serien, Ön och Dimma, är förlagda till ett tidigare skede i hennes liv. Vit död är fjärde boken i serien, där polisen Helgi Reykdal får ta över huvudrollen från Hulda Hermansdóttir. Nu kommer Ragnar Jónassons hyllade debut Snöblind – första boken i Det mörka Island-serien – för första gången på svenska.

Hemsida
Twitter

Titel: 
Aska (Det mörka Island #2)
Översättning: 
Arvid Nordh
Originaltitel: 
Myrknætti
Författarporträtt: 
Sigurjon Ragnar
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-07-08
Antal sidor: 
212
ISBN: 
978-91-8023-088-9 [inb]
978-91-8023-089-6 [e-bok]

Ragnar Jónasson • Aska

En man hittas brutalt ihjälslagen på stranden till en fridfull fjord på norra Island. Samtidigt som den arktiska sommarens 24-timmarsljus börjar förvandlas till mörker av ett askmoln från ett vulkanutbrott lämnar en ung journalist Reykjavik för att utforska fallet på egen hand, omedveten om att en oskyldig människas liv står på spel.

Ari Thór Arason och hans kollegor på den minimala polisstationen i Siglufjörður kämpar med ett alltmer förbryllande fall, samtidigt som deras egna personliga problem driver dem till deras yttersta gräns.

Vilka hemligheter har den döda mannen burit på, och vad döljer den unga journalisten? Medan outtalade fasor från det förflutna hotar dem alla, och mörkret djupnar, blir utredningen till en kamp mot klockan för att hitta mördaren innan ytterligare någon mister livet.

»Är detta världens just nu bästa deckarförfattare?« | The Times

 

 

»Ragnar Jónasson har en otäck förmåga att bygga upp skrämmande scener.« | Lotta Olsson, DN