Cthulhu vaknar och andra skräckberättelser

H. P. LOVECRAFT [1890–1937], född i Providence, Rhode Island, var en amerikansk författare känd för sina skräck-, fantasy- och science fiction- noveller. Båda Lovecrafts föräldrar led av psykisk ohälsa, vilket kom att prägla hans ungdom. Han började skriva tidigt men hade en begränsad läsarskara under sin livstid. I dag betraktas Lovecraft som en ikon inom populärkulturen och anses vara en av 1900-talets mest inflytelserika och nyskapande skräckförfattare, ofta jämförd med Edgar Allan Poe. Denna utgåva är framtagen i samarbete mellan Modernista och Hastur förlag.

Titel: 
Cthulhu vaknar och andra skräckberättelser
Översättning: 
Arthur Isfelt
Författarporträtt: 
Lucius B. Truesdell
Omslagsbild: 
© Bram Sels
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Skräck
Utgivningsdag: 
2023-06-30
Antal sidor: 
512
ISBN: 
978-91-8063-420-5 [inb]

H. P. Lovecraft • Cthulhu vaknar och andra skräckberättelser

Cthulhu vaknar och andra skräckberättelser samlar ett fylligt urval noveller av skräckens mästare, H. P. Lovecraft. Här finns tidiga berättelser som »Alkemisten«, »Polaris« och »Juan Romeros övergång« tillsammans med odödliga klassiker som »Färg bortom tid och rum«, »Viskningar i mörkret« och »Skuggan över Innsmouth«.

Cthulhu vaknar och andra skräckberättelser är därmed en oumbärlig volym för alla som älskar skräck i allmänhet och Lovecraft i synnerhet. Utgåvan innehåller även författarens essäer »Några ord om ett icke-väsen« och »Anmärkningar om att skriva fantastisk litteratur«.

I översättning av Arthur Isfelt.

»H. P. Lovecraft är 1900-talets absolut främsta skräckförfattare.« Stephen King