Bödlarnas profetia

RICKY STRANDBERG är författare och gymnasielärare, bosatt i Tullinge utanför Stockholm med hustru och tre söner. Bödlarnas profetia är hans första roman.

Titel: 
Bödlarnas profetia
Författarporträtt: 
Severus Tenenbaum
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
©Shutterstock.com (Haboco / Moniek Camp / Divyash Vishwakarma / Raland),
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Thriller
Utgivningsdag: 
2021-12-30
Antal sidor: 
208
ISBN: 
978-91-8023-443-6 [inb]
978-91-8023-444-3 [e-bok]

Ricky Strandberg • Bödlarnas profetia

I det gamla men välbevarade 1600-talshuset vid Vita bergen på Södermalm i Stockholm råder stillhet och det har ännu inte blivit mörkt. Men när den ende kvarvarande bofaste tycker sig höra röster i natten, ord från en sedan länge bortglömd profetia, drar sig skuggorna hotfullt närmare.

Husägaren hittas död i ett rum i huset, av vad som uppfattas som naturliga orsaker. Men det tycks samtidigt finnas en koppling till ett snart trehundra år gammalt mord. En väl förborgad hemlighet, ett blodsdåd utfört under 1700-talet, uppdagas nämligen i efterlämnade dokument. Åren runt 1740 lönnmördades flera familjer i staden, och deras kroppar återfanns aldrig.

Arvtagaren, Mikael, samlas med sina närmaste för att ta hand om arvet. De måste nu städa det hus där den döde påträffades sittande på en pinnstol framför en antik spegel i guldram. Och medan de gör det börjar släktens mörka förflutna ta form.