Till det bittra slutet

EVA DOLAN är en brittisk kriminalförfattare. Hennes debutroman Lång väg hem var den första delen i en av de mest hyllade brittiska kriminalserierna på senare år, följd av Döda talar inte, som blev lika omskriven och bland annat nominerades till Theakston Old Peculier Crime Novel of the Year 2016. Eva Dolans tredje roman, Efter din död, valdes till en av årets bästa deckare i Dagens NyheterTill det bittra slutet
är hennes nya, helt fristående thriller, redan hyllad i England och USA.

Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Till det bittra slutet
Översättning: 
Carla Wiberg
Originaltitel: 
This is How it Ends
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2019-02-09
Antal sidor: 
384
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-602-7 (inb)
978-91-7781-704-8 (e-bok)

Eva Dolan • Till det bittra slutet

Ella Riordan är en samhällsaktivist som blev känd när hon misshandlades av polisen under en protestaktion. Nu ockuperar hon en byggnad vars ägare säger upp hyresgäster för att kunna omvandla huset till lyxiga bostadsrätter. Hon är fast besluten att stanna kvar och skydda de få kvarvarande hyresgästerna, trots dödshot.

Men när Ella återvänder till sin lägenhet en sen kväll efter en fest uppe på taket med sina medockupanter möts hon av en fasansfull scen. I panik ringer hon sin granne Molly, som övertygar henne om att polisen inte kommer att tro på hennes berättelse. Tillsammans gör de upp en makaber plan. Men deras hemlighet riskerar snart att bli avslöjad.

En granne berättar för Molly att han hört Ella gräla med en man i trapphuset. Misstron mellan Ella och Molly växer och efterverkningarna av den ödesdigra natten hotar att förändra båda deras liv för alltid.

»Eva Dolan är en deckarförfattare som vågar gå på djupet.« | Maria Näslund, GP