Kvarnstenen

MARGARET DRABBLE är en engelsk författare och dramatiker, född i Sheffield 1939. Kritikerhyllad redan med debutromanen A Summer Bird-Cage [1963]. Sedan decennier räknas hon till Storbritanniens viktigaste författare.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Kvarnstenen
För/efterord: 
Annina Rabe
Översättning: 
Else Lundgren
Originaltitel: 
The Millstone
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Luciano De Polo
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2015-10-08
Antal sidor: 
192
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-586-9 [inb]
978-91-7645-587-6 [e-bok]

Margaret Drabble • Kvarnstenen

Unga smarta litteraturstudenten Rosamund Stacey blir gravid under sin hittills enda kärleksnatt, med den sexuellt förvirrade George. Mot alla odds bestämmer hon sig för att behålla barnet och samtidigt inte berätta för George att han är pappan. Det är London och 1960-tal; det är långt ifrån socialt accepterat att vara ogift mor. Rosamund tvingas lära sig en hel del: om moderskap, om sig själv och om samhället hon lever i.

Margaret Drabbles roman Kvarnstenen [The Millstone] från 1965 räknas som en av de feministiska klassikerna och dess tankar om moderskap, klass och självständighet utmanar än i dag. I översättning av Else Lundgren och med ett förord av kritikern Annina Rabe.

»Med exaktheten hos en Jane Austen och giftigheten hos en Evelyn Waugh, med subtil humor och elegant psykologi, naglar Margaret Drabble fast egenkärleken hos sina karaktärer och det samhälle de företräder.« | Los Angeles Times

»Margaret Drabble har lyckats åstadkomma ett panoramaperspektiv över det moderna livet.« | The Chicago Tribune