Det blåser på månen

ERIC LINKLATER [1899—1974] var en skotsk författare. Linklater stred i båda världskrigen och det var under mellankrigstiden hans författarbana inleddes. Hans mest kända bok är den tidlösa barnboksklassikern Det blåser på månen från 1944, som tilldelades en Carnegie-medalj i kategorin »Årets bästa barnbok« när den kom ut och som över ett halvt sekel senare fortsätter att vara en av de mest populära engelskspråkiga barnböckerna.

Titel: 
Det blåser på månen
Översättning: 
Hugo Hultenberg
Originaltitel: 
The Wind on the Moon
Författarporträtt: 
Howard Coster
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-08-10
Antal sidor: 
325
ISBN: 
978-91-8023-098-8 [inb]
978-91-8023-099-5 [e-bok]

Eric Linklater • Det blåser på månen

I den engelska staden Medelby uppmanar Major Rytter sina två döttrar att uppföra sig medan han är borta i krig. Det är en önskan som systrarna Dinah och Dorinda omöjligt kan följa. Varje gång de tycker att de uppför sig kommer nämligen en vuxen och säger åt dem att de är olydiga. 

Snart har de busiga systrarna övertygat en domare om att domslut ska ändras lika ofta som man byter strumpor, de har iscensatt en rymning från den lokala djurparken, och de har gett sig av — tillsammans med en guldpuma och en silverfalk — för att rädda sin pappa från tyrannen i Bombardiet.

Det blåser på månen är en av de stora barnboksklassikerna. En fängslande historia om frihet, och ett storslaget äventyr som engagerat och älskats av generationer.