Dubbelexponering

SEBASTIAN AVINDELL [f. 1984] är en svensk författare bosatt i Borensberg utanför Linköping. Dubbelexponering är hans första bok på Modernista och första delen i Östgötamorden – en deckarserie som speglar kriminaliteten i vår samtid och en storstadsregion där klyftorna växer.

Författarens instagram

Titel: 
Duppelexponering (Östgötamorden #1)
Författarporträtt: 
Anitha Carlsson
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Shutterstock.com (Fab_1 / getgg) & Unsplash.com (Michael Mouritz),
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2022-05-31
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-8023-431-3 [inb]
978-91-8023-432-0 [e-bok]

Sebastian Avindell • Dubbelexponering

Linköping skakas av ett blodigt våldsdåd. En okänd gärningsman har skjutit tre personer på Stora torget från ett hotellfönster och därefter tänt eld på byggnaden.

Caspar Ekberg och Liv Larsson på Linköpingspolisen ställs inför sina karriärers hittills svåraste fall – en utredning kantad av spår kopplade till terrorism och till offrens yrken inom socialtjänsten. Det blir allt svårare att hålla distans till de drabbade, och samtidigt hänger Caspars äktenskap på en skör tråd.

När Caspar upptäcker att någon rör sig i hans trädgård om nätterna och hittar sonens kanin uppspikad på en vägg kommer hotet närmare. Han tvingas konfrontera sin värsta mardröm, medan Liv måste axla ett allt större ansvar för utredningen och ställs öga mot öga med en mördare som tappat kontrollen.

»Avindell slår knockout med sin bok. Vill man uppleva en omtumlande, sorgsen, realistisk berättelse om att vara människa, då ska man absolut läsa Dubbelexponering.« Bokbloggen Epiloger

»Svår att lägga ifrån sig, den höll mig vaken länge. Läs, läs, läs!« Ulrika, Akademibokhandeln Norrköpings Galleria

»Skrämmande bra bok!« Boktokarna Cissi och Ullis

»Intrigen i Dubbelexponering har höga ambitioner när det kommer till skildringen av samhällets mörker och utsattheten i polisyrket.« Kajsa Bellander, BTJ