Hej, Rosorna

MEI-MEI BERSSENBRUGGE föddes i Beijing 1957, med en kinesisk mamma och en amerikansk pappa. När hon var ett år gammal flyttade familjen till USA. Mei-Mei Berssenbrugge har tilldelats två American Book Awards för sin poesi. Hej, Rosorna är hennes senast utgivna diktsamling.

Titel: 
Hej, Rosorna
Översättning: 
Ann Jäderlund
Originaltitel: 
Hello, The Roses
Författarporträtt: 
Nancy Wong
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Lyrik, Översatt
Utgivningsdag: 
2023-03-08
Antal sidor: 
112
ISBN: 
978-91-8023-466-5 [inb]
978-91-8023-467-2 [e-bok]

Mei-mei Berssenbrugge • Hej, Rosorna

Kinesisk-amerikanska Mei-mei Berssenbrugge är en av de senaste decenniernas mest uppmärksammade amerikanska poeter. En författare som öppnar upp formen i långa, skimrande rader, med mångtydiga röster som genljuder av sinnlighet och känslomässig intensitet, av rymd, tystnad och ökenljus.

Diktsamlingen Hej, Rosorna [Hello, the Roses, 2013] består av tre delar. De inledande dikterna fördjupar sig i myt och landskap, mode och kultur, erfarenhet och glömska. I mittpartiet utforskas en osynlig värld där växter och djur kommunicerar och samexisterar med jaget. Den avslutande delen reflekterar över individens relation till natten, till tiden och vädrets och universums skiftningar.

Titelns rosor – verkliga och mytiska – genomgår en långsam, nästan omärklig förvandling. Med Hej, Rosorna presenteras Mei-mei Berssenbrugge för första gången på svenska i bok, i översättning av Ann Jäderlund.