Eliza och hennes monster

FRANCESCA ZAPPIA är en amerikansk författare och serietecknare som bor i Indiana, USA. Eliza och hennes monster är hennes andra bok – en stark och gripande ungdomsroman, rikt och originellt illustrerad med seriestrippar och skärmdumpar. Välkommen till Addamsville är hennes senaste, läskiga bok – även den här gången illustrerad av Francesca Zappia själv.

Hemsida
Twitter
Instagram

Läs ett smakprov...
Titel: 
Eliza och hennes monster
Översättning: 
Lottie Eriksson
Originaltitel: 
Eliza and Her Monsters
Författarporträtt: 
Donna Rice
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2019-10-24
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-7893-090-6 [poc]
978-91-7781-218-0 [inb]
978-91-7781-219-7 [e-bok]

Francesca Zappia • Eliza och hennes monster

I verkligheten är artonåriga Eliza Mirk blyg, knepig, smart och helt utan vänner. 

På nätet är hon däremot en supersuccé: Under sitt alias LadyConstellation skriver och ritar hon den otroligt populära serien Monsterhavet som har miljoner fans. 

Eliza kan inte ens föreställa sig att hennes riktiga tillvaro ska kunna mäta sig med den hon lever i på nätet – åtminstone inte förrän Wallace Warland börjar på hennes skola och Eliza inser att den verkliga världen kanske inte måste vara så hemsk ändå. 

Men så råkar Elizas alter ego bli avslöjat, och allt ställs på spel: hennes serie, hennes relation till Wallace och hela hennes tillvaro. 

»En uppslukande skildring av depression och ångest, av vänskap och kändisskap på nätet.« | Kirkus Review

»Ett kärleksbrev till fans, till vänskap, och till berättelserna som formar oss. En magisk bok.« | Marieke Nijkamp, författare till This Is Where It Ends

»Francesca Zappia skildrar Elizas komplicerade kamp med ångest och depression. Boken är pepprad med detaljerade illustrationer från Elizas serie, tecknade av Zappia själv. En glödande hyllning till online-kändisskap.« | Booklist

»En fängslande roman om fantasins labyrinter och om hur fans kan kväva objekten för sin beundran.« | Shelf Awareness