Poster Girl

VERONICA ROTH föddes 1988 i en förort till Chicago. Medan hon studerade på universitetet började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi – DivergentInsurgent och Allegiant – succéböckerna som hittills har sålt i över 40 miljoner exemplar världen över. Våren 2014 hade filmversionen av Divergent, med bland annat Shailene Woodley och Kate Winslet i rollerna, premiär. Poster Girl är Veronica Roths nya fristående roman: ett måste för alla Divergent-fans.

Hemsida

Titel: 
Poster Girl
Översättning: 
Katarina Falk
Originaltitel: 
Poster Girl
Författarporträtt: 
Reinaldo Coddou
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2024-06-03
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-8063-890-6 [inb]
978-91-8063-891-3 [e-bok]

Veronica Roth • Poster Girl

I årtionden har medborgarna i megalopolisen Seattle-Portland levt sina liv under konstant övervakning i form av Insyn, ett okulärt implantat som spårar medborgarnas varje ord och handling, och straffar eller belönar dem enligt en rigid moralkod fastställd av Delegationen. Men så kom revolutionen. Delegationen föll och dess mest betydelsefulla medlemmar låstes in på Aperture, ett fängelse i utkanten av staden. Alla andra, nu fria från övervakningen, gick vidare med sina liv.

Sonya Kantor var Delegationens Poster Girl – övervakningsstatens ansikte utåt – och har suttit fängslad i tio år när en gammal fiende kommer till henne med ett förslag. Hon ska hitta en försvunnen flicka som tagits av regimen, och i utbyte ska hon få sin frihet.

Sonyas sökande ska leda henne genom en ny och främmande värld, sådan den blivit efter Delegationens fall, och hon tvingas konfrontera mörka hemligheter i sitt förflutna. I översättning av Katarina Falk.