SAMUEL BECKETT föddes 1906 i Dublin av irländska föräldrar och var bosatt i Frankrike från 1938 till sin död. Han skrev fem romaner, men det var som dramatiker han vann världsberömmelse. 1969 tilldelades han Nobelpriset i litteratur.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Trilogin
För/efterord: 
Jesper Olsson
Översättning: 
Lill-Inger Eriksson
Originaltitel: 
Molloy, Malone meurtre, L?innomable
Omslagsdesign: 
Lars sundh
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2009-11-07
Antal sidor: 
488
Format: 
200 x 127 x 35 mm
ISBN: 
978-91-85453-56-6 (häf)

Samuel Beckett • Trilogin

Trilogin Molloy, Malone dör och Den Onämnbare har beskrivits som den moderna människans intellektuella och moraliska bankruttförklaring. Liksom karaktärerna krälar texten sakta men säkert fram mot sin logiska slutpunkt - en värld där inga människor finns, inget medvetande. Mellan Molloys eskatologiska värld och Malones språkliga förvirring i dödens närhet, och Den Onämnbare som redan vid textens utgångspunkt saknar namn och identitet - reduceras människan och språket gradvis, till någonting som närmar sig ingenting.

Romanerna Molloy, Malone dör och Den Onämnbare samlas nu för första gången på svenska i en volym, i översättning av Lill-Inger Eriksson och med förord av Jesper Olsson.

»Att som vuxen tillåtas tillträde till den existentiella zon där varje liten rörelse framstår som ny och outforskad är lika omtumlande som den första förälskelsen. Det går igenom hela nervsystemet.« | Anna Hallberg, Dagens Nyheter

»Jag skulle kunna gå i pension, binda fast mig vid en stol och ägna all min vakna tid åt Molloy, Malone dör och Den onämnbare.« | Jenny Tunedal, Aftonbladet