En världsomsegling under havet

JULES VERNE [ 1828–1905] var en fransk författare av allt från äventyrsromaner och science fiction till dramatik och libretton, med en produktion av minst två handskrivna romaner om året. Även om han i dag förknippas med populär- och ungdomslitteratur har han prisats av både kritiker och stora författare. Hans klassiska verk är En resa till jordens medelpunkt [1864], Jorden runt på 80 dagar [1872], En världsomsegling under havet [1870] och Från jorden till månen [1865].

Läs ett smakprov...
Titel: 
En världsomsegling under havet
Översättning: 
Jakob Gunnarsson
Originaltitel: 
Vingt mille lieues sous les mers: Tour du monde sous-marin
Författarporträtt: 
Foto: Charles Herbert, 1892. Kolorering: Marina Amaral
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
© Sko1970/Shutterstock.com, 2020
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-05-31
Antal sidor: 
352
ISBN: 
978-91-7499-920-4 [inb]
978-91-7499-919-8 [e-bok]

Jules Verne • En världsomsegling under havet

Först tror man att det rör sig om ett jättelikt skär djupt nere i havet, hittills okänt för vetenskapen. Men när det också förflyttar sig med häpnadsväckande hastighet antar man att det är en narval av jättelika proportioner, vilken utgör ett hot mot sjötrafik och handel. Professor Pierre Aronnax, som är expert på djuphavens hemligheter, följer med skeppet Abraham Lincoln på en expedition med syfte att förinta hotet. Men vid en våldsam sammanstötning slungas han och harpuneraren Ned Land överbord – och motståndaren visar sig vara en undervattensbåt. 

Den gåtfulle kapten Nemo – ett hämndlystet teknologiskt geni – tar dem med på en världsomsegling under havet där de inte bara får se den sjunkna staden Atlantis, jättebläckfiskar och okända havslandskap utan också ta del av kapten Nemos storslagna plan för mänskligheten. 

I svensk översättning av Jacob Gunnarsson.