Den lilla sjöjungfrun

H. C. ANDERSEN [1805–1875] föddes i Odense, Danmark, som son till en fattig tvätterska och en skomakare. Bland hans många sagor tillhör Den lilla sjöjungfrun, Den fula ankungen, Kejsarens nya kläder, Prinsessan på ärten, Flickan med svavelstickorna och Snödrottningen de allra mest berömda.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Den lilla sjöjungfrun
Översättning: 
Elisabet Björklund
Originaltitel: 
Den lille havfrue
Författarporträtt: 
Thora Hallager
Omslagsbild: 
Lisbeth Zwerger
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Klassiker
Utgivningsdag: 
2018-07-21
Antal sidor: 
48
Format: 
235 x 287 mm
ISBN: 
978-91-7645-441-1 [inb]
978-91-7781-176-3 [e-bok]

H. C. Andersen • Den lilla sjöjungfrun

Den lilla sjöjungfrun är H. C. Andersens saga om en sjöjungfru som räddar livet på och förälskar sig i en prins när hans skepp förliser. Med hjälp av en häxa blir hon människa. Men det är bråttom att vinna prinsens hjärta, annars förvandlas hon till skum på havet. Och hennes röst har häxan tagit som betalning för tjänsten.

H. C. Andersens romantiska, storslagna och vemodiga berättelse publicerades för första gången 1837 och är idag en av världens mest berömda sagor. Här i svensk översättning av Elisabet Björklund och illustrerad med Lisbeth Zwergers magiska bilder.

 

LISBETH ZWERGER är en flerfaldigt prisbelönt österrikisk barnboksillustratör. Hon vann bland annat den prestigefyllda Hans Christian Andersen-medaljen 1990, Österreichischer Kunstpreis 1998 och Tysklands barn- och ungdomsboksakademis stora pris 2012. Lisbeth Zwerger bor och arbetar i Wien. Modernista har även gett ut Charles Dickens En julsaga med Lisbeth Zwergers illustrationer.