Everland

LARS GÖRAN PERSSON är en svensk skådespelare och författare, född i Forsbacka, bosatt och verksam i Stockholm. Operation ACE är hans rafflande nya äventyrsroman och en fristående uppföljare till den hyllade Everland.

 

Titel: 
Everland
Författarporträtt: 
Lena Koller
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Omslagsbild: 
Stephen Mulcahey/Trevillion Images
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Thriller
Utgivningsdag: 
2022-03-15
Antal sidor: 
384
ISBN: 
978-91-7893-805-6 [e-bok]
978-91-8023-488-7 [poc]

Lars Göran Persson • Everland

Det är krigsvåren 1944. Nazityskland är i färd med att tillverka en atombomb när deras tungvattenfabrik i Norge förstörs av de allierade. Men tyskarna har redan flyttat verksamheten. De har även gjort en sensationell upptäckt. Möjligheten att konstruera bomben och vinna kriget verkar nu avsevärt enklare. Men en brittisk spion i Berlin har avslöjat upptäckten och både England och Tyskland har skickat ut agenter för att säkra den.

Nioårige Tor och hans mamma Sigrid är också på väg. Till Gäddsjö i nordvästra Jämtland för att börja på ny kula. Tor och hans nyfunne vän Valdemar träffar där på en störtad och sårad engelsk officer. De, och inte minst Sigrid, tar hand om honom. Kriget kryper allt närmare, och brännpunkten koncentreras till en och samma koordinat vid den norsk-svenska gränsen.

»En spionroman med många bottnar.« Lotta Olsson rekommenderar Everland i DN  

»Lars Göran Persson är ett guldkorn! En fantastisk äventyrsroman.« Frue_s  

»Spännande & intressant! Betyg: 4 av 5.« Lenas böcker och annat

»En fin berättelse & en klassisk spänningsroman.« #1bok2katter3kopparte