Operation ACE

LARS GÖRAN PERSSON är en svensk skådespelare och författare, född i Forsbacka, bosatt och verksam i Stockholm. Operation ACE är hans rafflande nya äventyrsroman och en fristående uppföljare till den hyllade Everland.

 

Titel: 
Operation ACE
Författarporträtt: 
Lena Koller
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2024-10-03
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-8094-676-6 [inb]
978-91-8094-780-0 [e-bok]

Lars Göran Persson • Operation ACE

I en by utanför engelska Lydney är Elisabeth Lynx tillbaka efter att ha tjänstgjort som hemlig agent i Berlin under kriget. En dag dyker en mystisk man upp på hennes fars pub, där hon tillfälligt arbetar. Han säger sig ha letat efter henne, och ber om ett möte på ett hotell inne i stan samma kväll. Elisabeth anar oråd, men tar sig ändå till hotellet – bara för att hitta mannen mördad på sitt rum.

På vägen därifrån springer en pojke ikapp henne och ger henne en portfölj som tillhört den nu döde mannen. Han visar sig ha varit en välkänd journalist, och i portföljen finns en mängd svårtydda papper. Det verkar uppenbart att han har varit något stort på spåren, något som nu kostat honom livet.

När Elisabeth börjar gräva i dokumenten framträder bilden av en rad högburna engelsmän i ett hemligt sällskap och av en tysk ubåt – U-3540 – som i april 1945 gled in i Bristolkanalen, och från vilken ett antal män tog sig i land på gummibåtar i skydd av mörkret.

Det går stegvis upp för Elisabeth att något fruktansvärt är på väg att hända – och att hon är den enda som kan stoppa det. Men hur?