Skuggriket

KIM FABER [f. 1955] och JANNI PEDERSEN [f. 1968] debuterade 2019 med kriminalromanen Vinterland. Janni Pedersen är till vardags kriminalreporter på danska TV2. Kim Faber är före detta journalist på Politiken, där han arbetade som nyhets- och kulturjournalist i 25 år. Skuggriket är den fjärde boken i deras hyllade serie om Martin Juncker.

 

Titel: 
Skuggriket (Martin Juncker #4)
Översättning: 
Svante Skoglund
Originaltitel: 
Skyggeriget
Författarporträtt: 
Les Kaner
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Jacob Hylling Poulsen (Nordjyllandsverket) & Shutterstock.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-10-15
Antal sidor: 
384
ISBN: 
978-91-8094-770-1 [poc]
978-91-8063-676-6 [e-bok]

Kim Faber & Janni Pedersen • Skuggriket

En väktare mister livet i samband med en våldsam explosion på Nordjyllandsverket – ett av Danmarks sista kolkraftverk och en jättelik källa till koldioxidutsläpp. Vad som först verkar vara en olycka visar sig vara ett attentat när polisen hittar fragment av en militär kamikazedrönare bland spillrorna. En radikal organisation tar på sig dådet.

Samma morgon påträffas en annan man mördad i en lyxvilla i Köpenhamns norra delar. Han är son till landets kontroversiella klimatminister, och fallet får en explosiv utveckling då det visar sig att den döde hade ett allvarligt kokainmissbruk – och dessutom en central roll i ett hittills okänt narkotikanätverk.

Utredarna Martin Juncker och Signe Kristiansen kan först inte hitta något samband mellan de två händelserna, men när deras kollegor gör en omvälvande upptäckt ändras förutsättningarna totalt.

I översättning av Svante Skoglund.

»Det är så spännande så man nästan får kramp.« Ksmsboktips

»Den är omöjlig att lägga ifrån sig.« Betyg: 4+ av 5 – Mias bok

»En riktigt bra dansk deckare!« Betyg 4,5 av 5 – Mest deckare

»Det finns en risk för att jag sagt det om de övriga tre böckerna också – men det här är den bästa hittills.« Bibbloagneta

»Skuggriket är en välskriven deckare med bra tempo.« Lottens bokblogg

»En briljant deckare!« Camillas boktips